1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd az élesztővel összekevert tejet, végül annyi tejfölt, hogy egy közepesen lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Összegyúrjuk - nem kell dagasztani. (Nem biztos, hogy kell hozzá az összes tejföl, ezért ezt adjuk hozzá utoljára kis adagokban.) 2. A tésztát nem kell keleszteni, rögtön kinyújtjuk téglalap alakúra kb. 7 mm vastagra, majd egyenletesen megkenjük vajjal, megszórjuk a reszelt sajttal és feltekerjük, mint a piskóta tekercset. (Én nem a hosszabb, hanem a szélesebb oldalánál tekertem fel, így több a réteg.) Konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjon ki és pihentetjük 25-30 percig. 3. Ezután kettévágjuk középen (két egyforma részre). Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk az egyiket téglalap alakúra (nem baj, ha a szélénél picit kifolyik a töltelék nyújtás közben, csak lisztezzünk alá egy kicsit, hogy ne ragadjon le és nyújtjuk tovább). Kb. 30x40 cm-es téglalapra nyújtsuk ki, hogy olyan 4-5 mm vastag legyen. Majd szeleteljük fel a téglalapot 7 egyforma háromszögre. Feltekerjük mindegyiket és kifli alakúra formázzuk. A másik tésztával is ugyanígy járjunk el (kinyújtjuk, háromszögekre vágjuk, feltekerjük, kiflivé formázzuk), tehát így összesen 14 kiflink lesz. 4. A kifliket sütőpapíros tepsire helyezzük, tetejét lekenjük a tejjel elkevert tojássárgával, meghintjük reszelt sajttal, és előmelegített légkeveréses 180 fokos sütőben kb. 16-18 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, és természetesen hagyományos sütőben is süthető.)
Megjegyzés
Ez egy csoda kifli ropogós közben szét olvad a szádban,
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.