Előkészítés: A málnát hagyjuk kiengedni. A réteslapokat egyesével deszkára terítjük, és kiszúrjuk kb. 7 cm átmérőjű kiszúróval. (Természetesen lehet kisebb is a kiszúró, vagy nagyobb is, akár 20 cm-es is.) Tetszőlegesen 3-6 darab kiszúrt lappal számolunk tortánként, mérettől függetlenül.
Elkészítés: Felmelegítjük az olajat, de ne legyen túl forró, mert akkor hirtelen éget. Próbáljuk ki az olaj melegségét egy leeső tésztadarabbal, hogy szépen sül-e benne. Ha igen, akkor megsütjük benne a tésztakorongokat. Nem egyszerre tesszük az olajba a lapokat, csak annyit, amennyit kényelmesen meg tudunk fordítani és figyelni, hogy ne égjen meg! Amikor mindkét oldaluk megsült, kivesszük őket egy papírszalvétára, hogy a felesleges olajat felitassuk. Amikor kisült az összes tészta, félretesszük őket. Becukrozzuk a málnát. A tejszínből kemény habot verünk a habfixálóval, és belekeverjük a málnaszemek felét, nagyon kevés lével. Evvel a habbal rétegezzük hármasával a sült lapokat. Tányérra tesszük, megszórjuk kevés porcukorral, és a visszamaradt málnát a levével együtt mellé tálaljuk. Tehetünk mellé tejszínhabot is. Érdemes azonnal tálalni, mert ha sokáig áll, eláznak a réteslapok.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 268 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.