Előkészítés: A málnát hagyjuk kiengedni. A réteslapokat egyesével deszkára terítjük, és kiszúrjuk kb. 7 cm átmérőjű kiszúróval. (Természetesen lehet kisebb is a kiszúró, vagy nagyobb is, akár 20 cm-es is.) Tetszőlegesen 3-6 darab kiszúrt lappal számolunk tortánként, mérettől függetlenül.
Elkészítés: Felmelegítjük az olajat, de ne legyen túl forró, mert akkor hirtelen éget. Próbáljuk ki az olaj melegségét egy leeső tésztadarabbal, hogy szépen sül-e benne. Ha igen, akkor megsütjük benne a tésztakorongokat. Nem egyszerre tesszük az olajba a lapokat, csak annyit, amennyit kényelmesen meg tudunk fordítani és figyelni, hogy ne égjen meg! Amikor mindkét oldaluk megsült, kivesszük őket egy papírszalvétára, hogy a felesleges olajat felitassuk. Amikor kisült az összes tészta, félretesszük őket. Becukrozzuk a málnát. A tejszínből kemény habot verünk a habfixálóval, és belekeverjük a málnaszemek felét, nagyon kevés lével. Evvel a habbal rétegezzük hármasával a sült lapokat. Tányérra tesszük, megszórjuk kevés porcukorral, és a visszamaradt málnát a levével együtt mellé tálaljuk. Tehetünk mellé tejszínhabot is. Érdemes azonnal tálalni, mert ha sokáig áll, eláznak a réteslapok.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 268 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.