Előkészítés: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra, a cukkínit, a répát falatnyi darabokra vágjuk. A paradicsom magjait kikaparjuk, húsát felaprítjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 3 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben, és megpirítjuk benne a hagyma és a fokhagyma felét. Hozzáadjuk a sárgarépát, a cukkínit, a zöldborsót és a paradicsomot. Időnként megkeverve megpirítjuk (kb. 4-5 perc). Hozzáadjuk a fehérbor felét, és addig főzzük, amíg teljesen elpárolog, majd a zöldségkeveréket félretesszük későbbre. Másik edényben, a maradék olívaolajban megpirítjuk a maradék hagymát és fokhagymát. Hozzátesszük a rizst, jól összekeverjük, hogy átitatódjon az olajjal, hozzáöntjük a maradék fehérbort, és addig amíg a rizs teljesen beissza a bort. A zöldséglevest felforraljuk, és csészénként a rizsre öntjük. Arra ügyeljünk, hogy a rizs jól összekeveredjen a lével, mielőtt a következő csésze levest hozzáöntjük. A rizst még 20 percig főzzük, vagy amíg mázas-lágy lesz. Végül hozzáadjuk a félretett zöldségkeveréket, a parmezán sajtot, fűszerezzük egy csipet őrölt fekete borssal, sóval, és melegen tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 460 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.