Előkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az almákat leöblítjük, tűzálló tálba tesszük, és a sütőben 15-20 percig sütjük. A vaníliarudat felhasítjuk, kikaparjuk a pépjét.
Elkészítés: A teafüvet 2,5 dl forró vízzel leforrázzuk, és 2-5 percig (attól függően, milyen erősen szeretjük) ázni hagyjuk. A teafüvet kinyomjuk, és a filtert kidobjuk. A teavízbe szórjuk a rizst, hozzáadjuk a vaníliarudat és a kikapart pépjét. Lassú tűzön kb. 10 percig rotyogtatjuk, majd elzárjuk, és 20-30 percig lefedve állni hagyjuk. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk, majd felmelegítjük, és a meleg rizshez keverjük. Hozzáadjuk a mézet, és hagyjuk kihűlni. A pisztáciát zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, tányérra borítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A rizsből kivesszük a vaníliarudat, és beleforgatjuk a tejszínhabot. A rizst tányérokra szedjük, megszórjuk pisztáciával, a sült almával körítve tálaljuk. Díszíthetjük mentalevéllel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.