Előkészítés: A római tálat hideg vízbe áztatjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, hosszában kettészeljük, és felkarikázzuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a pórét, felöntjük a zöldséglevessel, és felforraljuk. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, borssal, oregánóval fűszerezzük, és félrehúzzuk. A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, és a káposztát nyolc cikkre vágjuk, leöblítjük. A pórés keverék felét a római tálba simítjuk, és a kelkáposzta cikkeket a torzsával lefelé ráfektetjük. Rászórjuk a maradék pórés keveréket. Lezárjuk a római tálat, betesszük a hideg sütőbe, és 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) kb. 50 percig sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 168 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.