Előkészítés: A római tálat hideg vízbe áztatjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, hosszában kettészeljük, és felkarikázzuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a pórét, felöntjük a zöldséglevessel, és felforraljuk. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, borssal, oregánóval fűszerezzük, és félrehúzzuk. A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, és a káposztát nyolc cikkre vágjuk, leöblítjük. A pórés keverék felét a római tálba simítjuk, és a kelkáposzta cikkeket a torzsával lefelé ráfektetjük. Rászórjuk a maradék pórés keveréket. Lezárjuk a római tálat, betesszük a hideg sütőbe, és 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) kb. 50 percig sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 168 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.