Elkészítés: Keverjünk csomómentesen össze 1 csésze lisztet és egy csésze sört egy nagyobbacska edényben, és tegyük félre egy órára. Ha a tészta sűrűbbé válna, mint a palacsintatészta, akkor hígíthatjuk még egy kis sörrel a végén.
Keverjük össze a majonézt az apróra vágott olívabogyóval és az 1 evőkanál citromlével, majd tegyük be a hűtőbe. Ha túl sűrű, hígíthatjuk 1-2 evőkanál vízzel. Vágjuk fel a cukkinit kb. 7-10-cm hosszú darabokra, úgy hogy a darabok ne legyenek túl vastagok, maximum 1-1,5 cm. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben vagy fritőzben. Ha belerakod a cukkíniket, el kell, hogy lepje az olaj a darabokat!
Na most!
A megmaradt fél pohár lisztet ízesítsük sóval és borssal. Ezt öntsük rá a cukkinidarabokra, és jól rázzuk velük össze, majd a maradékot, ami már nem ragadt a cukkinire, távolítsuk el. Az így előkészített cukkinidarabokat mártogassuk a sörtésztába, hagyván, hogy a maradék lecsepegjen, majd süssük át, kb. 3-5 perc alatt, amíg aranybarna nem lesz a kis testük!
Szedjük papírszalvétára, hogy az olaj lecsepegjen, és azonnal hintsük meg sóval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.