Elkészítés: A kivert karajszeleteket enyhén besózzuk. A darált húsból és a töltelék hozzávalóit összedolgozzuk. Minden karajszeletre teszünk a keverékből. Felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük. Lisztben megforgatjuk, és forró olajban hirtelen átsütjük.
Amikor kiszedtük a tekercseket, az olajban megfonnyasztjuk a hagymát. A továbbiakban úgy járunk el, mintha pörköltet készítenénk.
A hústűket eltávolítjuk, a paprikás alapra visszatesszük a húsokat. Annyi vízzel, amennyi ellepi, készre főzzük. Ha kész, 2 dl tejfölt keverünk hozzá.
Közben elkészítjük a túrógaluskát, vagyis az lapanyagokat összedolgozzuk, és sós, lobogó vízbeszaggatjuk. Ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük.
Tálalásnál a galuska tetejére öntjük a pörköltet. Kis ideig állni hagyjuk, így az ízek sokkal jobban érvényesülnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.