Elkészítés: A tésztához a meglágyított vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált kekszhez és összeállítjuk. Ha száraz marad, szükség szerint néhány kanál baracklekvárral omlós tészta keménységűre gyúrjuk. Fél órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
Közben a tölteléket elkészítjük. A gesztenyemasszát a cukorral kikevert vajjal és a rummal összedolgozzuk. Ha nem elég krémes, akkor meggybefőtt levével lágyítjuk. Ezután az egészet habosra keverjük. Végül hozzáadjuk a darabolt rumos meggybefőttet.
A tésztát három részre osztjuk. A kapcsos tortaforma aljába simítjuk az egyharmad részét, majd a másik egyharmad részével pedig a forma oldalát béleljük ki tetszés szerinti vastagságban. A tölteléket a tésztára simítjuk, majd a tészta maradék részével befedjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a tortaforma oldalát lecsatoljuk, és a tetejére felvert tejszínhabot simítunk, tortadarával díszítjük.
A tejszínhabot akár nem is fontos rátenni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.