Elkészítés: A bacont felkockázzuk, serpenyőbe tesszük, és szép pirosra sütjük, majd kiszedjük a zsírból és kihűtjük.
A hagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a fennmaradt zsíron kicsit megfonnyasztjuk, végül kiszedjük, és szintén kihűtjük.
Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, majd beleszitáljuk a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót és frissen őrölt borsot keverünk hozzá (a sóval óvatosan, mert a bacon is sós).
Egy másik tálban jól kikverjük a tejfölt, a tojást és az olajat.
Ezután a lisztes keverékhez öntjük a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a kihűlt bacont és a hagymát.
A muffinformába 1 kanál tésztát teszünk, közepébe mélyedést nyomunk, és beleteszünki 1 teáskanál krémsajtot. Ezután a tetejére rákanalazzuk a maradék tésztát, majd megszórjuk reszelt füstölt sajttal.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.