Elkészítés: A lisztet kikeverjük a tojással, az aprított petrezselyemmel, sóval, szerecsendióval és a szódavízzel. Pihentetjük.
Közben a kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a zsírjához hozzáadjuk az étolajat, és ebben a karikára vágott hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük a szeletelt gombát, sóval, borssal ízesítjük. Miután megpároltuk, zsírjára sütjük.
A tésztából forró sós vízbe vágódeszkáról galuskákat szaggatunk. Amikor feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük, tűzálló tálba rakjuk. Ráhalmozzuk a hagymás pirított gombát, meghintjük reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.