Elkészítés: Először elkészítjük a paradicsommártást: a bacont kisebb kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd szűrőkanállal tányérra szedjük. A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk az osszevágott csiperkét. Kevés citromlével meglocsoljuk: így a gombánk nem barnul meg. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, kisebb kockákra vágjuk. (Ha pürét használunk, kevés vízzel feloldjuk.) A paradicsomot hozzáadjuk a hagymás gombához. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, fűszerezzük. Majd készre főzzük.
Ezután elkészítjük a gombócokat: a hozzávalókat összedolgozzuk, a sajtot kockákra vágjuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk, közepébe belehelyezünk egy-egy kocka sajtot. Bő sós vízben kifőzzük.
Tálalás: a gombóc köré öntjük a paradicsomos gombás mártást, tetejére szórjuk a szalonna pörcöket, az egeszet megszórjuk petrezselyemzölddel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.