Előkészítés: A borsót kifejtjük, megtisztítjuk, megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, egy csipet sóval, összegyúrjuk a tojássárgájával, 4 evőkanál vízzel. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk és lisztezzük a tortaformát.
Elkészítés: A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a formát. Villával megszurkáljuk, és a sütőben kb. 5 percig sütjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, összekeverjük a főtt borsóval, a petrezselyemmel, a tojásfehérjével (nem vegetáriánusoknak lehet bele tenni csíkozott gépsonkát is), és sóval, őrölt borssal ízesítjük. A sütőből kivéve a tésztán elosztjuk a szeletelt sajtot, és rátesszük a tölteléket. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot, visszatesszük a sütőbe kb. 30 percre. Amikor már szép piros a sajt, kivesszük, felszeleteljük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 727 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.