Előkészítés: A dinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, a dinnyehúst feldaraboljuk. Összekeverjük az olívaolajat, 1 evőkanál kivételével a citromlevet, a petrezselymet, egy csipet sót, és ebbe a pácba beletesszük a dinnyéket. Letakarjuk, félretesszük 30-40 percre. A vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Ízlésünk szerint zöldségeket választunk a salátához, megmossuk, leszárítjuk és feldaraboljuk őket.
Előkészítés: A rák főzéséhez egy lábasba 1 dl vizet öntünk, beletesszük a babérlevelet, a vöröshagymát, a köménymagot, a fehérbort, a maradék 1 evőkanál citromlevet, egy csipet sót, és felforraljuk. Beleszórjuk a rákokat, és 5-6 percig forraljuk. A megfőtt rákokat kiszedjük, lecsepegtetjük, és összekeverjük a dinnyével. (A rák főzőlevét félretehetjük, mert jó alap lehet halleveshez, -mártáshoz.) A salátákhoz előkészített zöldségeket tálra tesszük, és erre helyezzük a pácolt dinnyéket a rákkal. Meglocsoljuk a maradék páclével, és már fogyasztható is.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 362 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.