Előkészítés: A dinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, a dinnyehúst feldaraboljuk. Összekeverjük az olívaolajat, 1 evőkanál kivételével a citromlevet, a petrezselymet, egy csipet sót, és ebbe a pácba beletesszük a dinnyéket. Letakarjuk, félretesszük 30-40 percre. A vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Ízlésünk szerint zöldségeket választunk a salátához, megmossuk, leszárítjuk és feldaraboljuk őket.
Előkészítés: A rák főzéséhez egy lábasba 1 dl vizet öntünk, beletesszük a babérlevelet, a vöröshagymát, a köménymagot, a fehérbort, a maradék 1 evőkanál citromlevet, egy csipet sót, és felforraljuk. Beleszórjuk a rákokat, és 5-6 percig forraljuk. A megfőtt rákokat kiszedjük, lecsepegtetjük, és összekeverjük a dinnyével. (A rák főzőlevét félretehetjük, mert jó alap lehet halleveshez, -mártáshoz.) A salátákhoz előkészített zöldségeket tálra tesszük, és erre helyezzük a pácolt dinnyéket a rákkal. Meglocsoljuk a maradék páclével, és már fogyasztható is.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 362 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.