Elkészítés: Kezdjük a kolompérral. Hámozzuk meg, kockázzuk fel, és enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.
Krumplifőzés közben szakítsunk egy kis időt a mártásra is, vagyis: reszeljük le a vöröshagymát, kedvenc kis piros lábaskánkban olvasszuk meg a vajat, és futtassuk meg rajta a lisztet. Dobjuk rá a tárkonyt és a hagymát, keverjük el gyorsan, majd öntsük fel a húslevessel és a tejszínnel. Kevergetve forraljuk, amíg mártássá sűrűsödik, és a végén állítsuk be az ízét egy kis tárkonyecettel, no meg a cukorral.
Álljunk most neki a húsnak. Szeljük fel rostjaira merőlegesen, ha roppant ügyesek vagyunk. ki is jön belőle vagy 12 szelet. Keressük meg kedvenc teflonserpenyőnket, és az enyhén sózott, borsozott hússzeleteket pirítsuk meg benne egy kis forró olaj segítségét igénybe véve, majd lecsöpögtetve tegyük tányérra, és tartsuk melegen.
A visszamaradt zsiradékba dobjuk bele a nagy fej finomra vágott vöröshagymát, egy kicsit pirítsuk, majd hintsük meg a pirospaprikával, és adjuk hozzá a burgonyát. Rázogatva süssük pár percig, közben sózzuk, borsozzuk.
Ha ez is megvan, már tálalhatunk is. Tegyünk minden tányérra 2 szelet húst, körítsük a burgonyával, és vonjuk be a mártással. Egy szép traminit feltétlenül bontsunk ki mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.