Elkészítés: A húsféléket előző nap jól kiáztatjuk, többször lecserélve rajtuk a vizet, alaposan megkapargatva a bőrt, majd feldaraboljuk.
A füstölt darabokat egy lábas aljára rakjuk, a frissen vágott húsokat e fölé, majd annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje a húsokat. Lassú tűzön főzzük, az ízesítőkkel együtt.
Amikor a felül lévő húsok már puhák, ezeket kiszedjük. A füstölt darabokat tovább főzzük, amíg azok teljesen megpuhulnak. Vigyázni kell, hogy ne
főzzük túlságosan szét a húsokat, mert ez rontja a kocsonya állagát!
Amikor kész, néhány percig hagyjuk állni. A tetején összegyűlt zsírt leszedjük. Merőkanállal kiszedjük a kocsonyalevet, és sűrű szűrőn szűrjük át.
A húsokat vegyesen, arányosan elosztjuk a tényérokban, majd rámerjük a levet úgy, hogy azokat lehetőleg elfedje. Hideg helyen 2-3 óra múlva megkocsonyásodik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.