A húst megmossuk, megtöröljük, megkötözzük, bedörzsöljük a sóval, valamint az apróra vágott zsályalevéllel, és a borssal.
Megkenjük olajjal, és legalább 12 órán keresztül állni hagyjuk.
Egy mélyebb tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a húst, majd nagy lángon, hirtelen minden oldalát megpirítjuk. Mérsékeljük a tüzet, meglocsoljuk a húst a borral, letakarjuk, majd puhára pároljuk.
Levesszük a fedőt, és ha a levét elfövi, apránként beleöntjük a szőlő feléből kisajtolt mustot, és ezzel locsolgatjuk.
Hagyjuk, hogy közben a leve besűrűsödjön. Közben a maradék szőlőszemeket vajon megpároljuk.
Megjegyzés
Tálalás: Ha a hús megsült szép pirosra, kicsit hagyjuk hűlni. Eltávolítjuk a spárgát, és szeletekre vágjuk. Tányérra rendezzük, és köretként a szőlőből adunk hozzá. Közvetlen a tálalás előtt meglocsoljuk a visszamaradt húslével. Lehetőleg forrón tálaljuk. Jó tanács: a húst közvetlenül a tálalás előtt vágjuk fel, mert különben kiszárad.
A receptet Kaffer küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.