Elkészítés: A szalonnát kockára vágva bográcsban kisütjük. A zsíron megpirítjuk a slambuctésztát, majd vízzel felengedjük, hogy jól ellepje. Ezután belekarikázzuk a megtisztított burgonyát, megsózzuk. Addig főzzük, amíg a leve el nem fő.
Ekkortól kezdve már nem kavargatjuk, hanem rázogatva pirítjuk, ügyelve arra, hogy ne tapadjon a bogrács falához.
Az igazit – mondják a pásztorok – 32-szer kell megfordítani, akkor lesz gömbölyű és szép piros. Helyenként hagymát, esetleg pirospaprikát is
tesznek bele, s kolbásszal is gazdagítják.
Ez egy igazi bográcsétel, ősi magyar
jellegzetesség.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.