Elkészítés: A kockára vágott szalonnából zsírt olvasztunk a bográcsban, és ha már egy kis zsírban úsznak a tepertősödő szalonnadarabok, akkor hozzáadjuk a száraz lebbencstésztát. Kevergetjük, és amikor együtt megpirult a szalonna és a tészta, rászórjuk az apróra vágott hagymát, kevéssel ezután a kockára vágott burgonyát. A burgonyára tesszük a feldarabolt paprikát, paradicsomot.
Megsózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Ha elfőtt a leve és zsírosan csillog a burgonya és a tészta, akkor kell óvatosan összekeverni.
Lassú tűzön, parázs felett, körülbelül 32-szer kell a bográcsot (rizálással) forgatni, és kész a slambuc.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.