Előkészítés: A sonkát apró kockákra vágjuk. A tejet megmelegítjük.
Elkészítés: A vajat megolvasztjuk egy edényben, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett kissé megpirítjuk. Kevés tejet adagolunk hozzá, és csomómentes mártást készítünk. Egy kis ideig lassú lángon hagyjuk főni, és időnként annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű mártást kapjunk. Megsózzuk, és egy csipetnyi szerecsendióval ízesítjük a mártást. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, megpirítjuk benne a sonkát, majd hozzáadjuk a mártáshoz. A mártást, kevergetve sűrűre főzzük. Ha kész, tálba öntjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A hideg mártásból kis pogácsa nagyságú darabokat veszünk el, és kézzel kerek vagy tojásdad formájúvá alakítjuk. A kis golyókat kipanírozzuk. Figyelem! Először zsemlemorzsában, majd felvert tojásban és ismét zsemlemorzsában megforgatjuk. Bő (olíva)olajban kisütjük, konyhai papírkendőre szedjük, és lehetőleg melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.