Elkészítés: A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra tört korianderrel, kicsit állni hagyjuk.
A hagymát felszeleteljük, egy megfelelő méretű edény aljára rakunk egy sort, azután erre egy sor húst teszünk, erre hagymát, és így tovább, amíg a hozzávalók tartanak.
Az egészet felöntjük a sörrel, hogy ellepje (a maradék sört gondosan megisszuk). Lefedjük, hűtőbe tesszük, másnap megforgatjuk, a sört pótoljuk. 2 napig pácoljuk, azután a húst kiszedjük, „lehagymázzuk”, a sört szűrőn lecsorgatjuk, felfogjuk a későbbi pároláshoz.
A kockára vagy csíkra szeletelt kolozsvári szalonna kisütött zsírján a szeleteket hirtelen mindkét oldalán sütjük, míg egy kis színt kapnak. A sült szalonnát és a levet félretesszük.
A húst tepsibe tesszük, alá és rá a zsírt és a levet – amin sült –, a hagymát és a sült szalonnát leöntjük a maradék sörrel, és lefóliázva, közepes hőmérsékleten puhára sütjük (kb. 1,5-2 óra).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.