25 dkg lisztet tálba szitálunk, a közepébe készített mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt, és a víz folyamatos adagolásával lágy tésztát gyúrunk. Konyharuhával letakarva langyos helyre tesszük, és 1 éjszakán át pihentetjük. Másnap a megkelt tésztához szitáljuk a maradék lisztet és a sót, majd egynemű tésztává dolgozzuk. Lefedve további 1 órán át kelesztjük. Gyúródeszkára borítva finoman átgyúrjuk, 24 részre osztjuk. Mindegyiket kb. 30 cm hosszú rúddá sodorjuk, majd a rudakat beolajozott sasliknyársakra csavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, és megszórjuk sóvirággal. Letakarva addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik. Végül a 200 fokos sütőben kb. 1/2 óra alatt ropogósra sütjük.Miután pár percet hűlt, a nyársakat óvatosan kihúzzuk a spirálokból.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.