Elkészítés: Kevés tejet melegítek, beleszórok egy kis cukrot, majd elmorzsolom benne az élesztőt, felfuttatom.
A lisztet összevegyítem a felfuttatott élesztővel, a zsírral és annyi sóval, hogy érezni lehessen a tésztában. Jól összegyúrom, kidolgozom. Ne legyen kemény a tészta, se túl lágy. Ha szükséges, langyos tejet adok hozzá.
1 órára hideg helyre rakom (hűtőbe), majd ujjnyi téglalappá nyújtom, csíkokra vágom, felvert tojással megkenem, megszórom köménymaggal, reszelt sajttal vagy szezámmaggal.
Előmelegített sütőbe teszem, s addig sütöm, míg a teteje megpirul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.