Elkészítés: A spárga felső végét (kb. 2 cm) levágjuk és félretesszük, a többit megpucoljuk, a fás részét kidobjuk. A többit felkarikázzuk.
A hagymát apróra vágva kevés olajon
megdinszteljük, rászórjuk a spárgát (nem a felső végét, az a végén kerül a levesbe). Nagyon pici tárkonyt teszünk bele, pár percig kevergetjük, majd felöntjük kb. 1,5 l vízzel, amiben előtte feloldottuk a húsleveskockát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára főzzük.
Közben kevés vízben a spárgafejeket pár perc alatt megfőzzük, kivesszük a vízből és félretesszük.
Amikor a spárga megfőtt, kézi
mixerrel pürésítjük. Külön tálban a tejszínt a tojássárgájával és a liszttel
jól kikeverjük, és a levesbe öntjük. A spárgafejeket belerakjuk, kicsit összeforraljuk, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.