Elkészítés: A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, a tojással és a főtt, de jó alaposan kinyomkodott és pépesített spenóttal. Lisztezett felületen addig gyúrjuk, míg szép sima állagú lesz. Ezután nyújtófával vagy tésztagéppel szép vékonyra kinyújtjuk, majd metéltre vágjuk.
Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, végül egy pici olajjal meglocsoljuk és összeforgatjuk (így nem áll majd össze a tészta).
A gombát megtisztítjuk, és ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk. A bacont apróra felkockázzuk.
Egy serpenyőbe tesszük a bacont, pici olajat öntünk alá, majd elkezdeni pirítani, amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy pici szerecsendióval. Jól összeforgatjuk, és kb. 10 perc alatt készre pároljuk (ekkorra teljesen zsírjára sül). Ezután felöntjük a tejszínnel, jól összekeverjük, majd pár percig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön a szaft. Ha szükséges, még utána ízesítünk.
Tálaláskor a tésztát tányérra szedjük, majd a tetejére kanalazzuk a ragut.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.