Elkészítés: 1. A kiolvasztott leveles tésztát liszttel 40x40cm-es négyzet méretűre nyújtom. Ráteszem a kapcsos tortaforma alját, és nála 3 cm-rel nagyobb kört vágok ki éles késsel. A maradék tésztát félreteszem egyelőre.
2. A spenótot megfonnyasztom bármiféle zsiradék nélkül. Ha kihűlt, botmixerrel pürésítem.
3. A zöldfűszereket és a fokhagymát apróra vágom, összekeverem a spenóttal, majd az előzőleg villával összenyomkodott ricottával.
4. Belekeverem a tojást, sózom, borsozom.
5. A tésztát a formába teszem, mivel nagyobb az átmérője, peremet képezek. Alját villával megszurkálom, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
6. Belekanalazom a spenótos masszát, lesimítom.
7. A maradék tésztából rudakat sodrok, a töltelékre helyezem őket, mint a rácsos linzernél szoktuk. A peremet a rácsokra hajtom vissza.
8. Tojássárgájával megkenem, mehet a sütőbe. 5 percig 200 fokon, majd további 25-30 percig 180 fokon sütöm, közben rá lehet nézni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.