Előkészítés: Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybevágjuk, magházukat kiemeljük. A gerezdeket falatnyi darabokra vágjuk.
Elkészítés: Az almát nagyobb edénybe tesszük, 4 evőkanál vizet adunk hozzá, és nagy lángon felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, az edényt lefedjük, és a gyümölcsöt időnként megkevergetve puhára főzzük (8–10 perc). Hozzákeverjük a cukrot és a mandulaaromát, majd tálba töltjük, hagyjuk kihűlni. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gázsütő 4-5. fokozat). Nagy tálban a tojásfehérjéket (ha van, kézi robotgép legmagasabb fokozatán) kemény habbá verjük. Műanyag lapáttal a kihűlt almát és a tojáshabot összeforgatjuk. A keveréket 1,5 literes hőálló vagy mázas cseréptálba merjük, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Ezalatt az édesség könnyű lesz, megnő, és kissé megpirul. Kivesszük a sütőből, és meghintjük porcukorral. Azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 698 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.