Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és falatnyi darabokra vágjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük.
Elkészítés: A leveszöldségeket a szalonnával fél liter vízben feltesszük főni, és 20 percig főzzük. Kivesszük a szalonnát, a zöldségekhez keverjük a fagyott babot, és 6-8 percig főzzük (amíg megpuhul). Sóval, borssal, a kakukkfűvel fűszerezzük. A sütőt 250 fokra (gázsütő 6. fokozat) előmelegítjük, vagy a grillsütőt bekapcsoljuk. A babot tűzálló tálba simítjuk, és beborítjuk a szalonnával. A vajat a cukorral felmelegítjük, leöntjük vele a babot, és a sütőben pirosra pirítjuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 604 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.