Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és falatnyi darabokra vágjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük.
Elkészítés: A leveszöldségeket a szalonnával fél liter vízben feltesszük főni, és 20 percig főzzük. Kivesszük a szalonnát, a zöldségekhez keverjük a fagyott babot, és 6-8 percig főzzük (amíg megpuhul). Sóval, borssal, a kakukkfűvel fűszerezzük. A sütőt 250 fokra (gázsütő 6. fokozat) előmelegítjük, vagy a grillsütőt bekapcsoljuk. A babot tűzálló tálba simítjuk, és beborítjuk a szalonnával. A vajat a cukorral felmelegítjük, leöntjük vele a babot, és a sütőben pirosra pirítjuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 604 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.