Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, fél centi vastag karikákra szeljük. Forró, sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, melegen tartjuk.
A húst féltenyérnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk. 3 evőkanál kacsazsírt felforrósítunk, a húsokat mindkét oldalán gyorsan megsütjük, félretesszük.
A gombákat felkockázzuk, a hús után visszamaradó zsírra dobjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rádobjuk a kakukkfűágat, megsózzuk, nagyon megborsozzuk, és nagy lángon gyorsan megpirítjuk. Szintén félretesszük, melegen tartjuk.
Ismét ebbe a serpenyőbe öntjük a tejszínt, rászórjuk a reszelt sajtot, megszórjuk a durvára őrölt borssal, kissé megsózzuk. Mikor elolvadt a sajt és besűrűsödött a mártás, kész is. Ha nem akar homogén lenni, botmixerrel segíthetünk. :)
Közben a maradék 1 kanál zsíron átsütjük a burgonyakarikákat, megsózzuk.
Nagy lábasban sós vizet forralunk, hozzáöntjük az ecetet. Mikor lobog, óvatosan beleengedjük a tojásokat, ha nem vagyunk gyakorlottak, elég egyszerre két darabbal próbálkozni. 2,5 perc múlva szűrőkanállal kiszedjük, levágjuk róla a lelógó darabokat.
Tálaláskor pár karika krumplira néhány szelet húst teszünk, megöntözzük a mártással, végül 1-1 tojást ültetünk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.