Elkészítés: 1. Helyezzünk 8 gombóc vaníliafagyit egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és fagyasszuk a mélyhűtőben 10 percig.
2. Keverjük össze a zsemlemorzsát, a barna cukrot és a mandulaőrleményt egy nagy tálban.
3. Törjük fel a tojásokat egy másik tálba.
4. Mártsuk a fagyott jégkrémgolyókat először a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe, végül helyezzük vissza őket a tepsire, és mélyhűtőben hűtsük további 10 percen keresztül.
5. Ismételjük meg a bundázást, tehát mártsuk a golyókat újra a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe., tegyük vissza a fagyasztóba.
6. Keverjük az epret, az áfonyát és a feketeribizlit egy nagyobb tálban, majd kanalazzunk kisebb adagokban a tálaláshoz kisebb tálkákba.
7. Melegítsük fel az olajat a fritőzben 180°C-ra, majd süssük ki a bundázott fagylaltgolyókat 30-40 másodperc alatt. A felesleges olajat konyhai papírtörlő segítségével itassuk le, majd helyezzük őket desszertes tányérra.
8. Tegyük a sült fagylaltgolyók mellé a gyümölcssalátát, és azonnal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.