Elkészítés: 1. Helyezzünk 8 gombóc vaníliafagyit egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és fagyasszuk a mélyhűtőben 10 percig.
2. Keverjük össze a zsemlemorzsát, a barna cukrot és a mandulaőrleményt egy nagy tálban.
3. Törjük fel a tojásokat egy másik tálba.
4. Mártsuk a fagyott jégkrémgolyókat először a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe, végül helyezzük vissza őket a tepsire, és mélyhűtőben hűtsük további 10 percen keresztül.
5. Ismételjük meg a bundázást, tehát mártsuk a golyókat újra a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe., tegyük vissza a fagyasztóba.
6. Keverjük az epret, az áfonyát és a feketeribizlit egy nagyobb tálban, majd kanalazzunk kisebb adagokban a tálaláshoz kisebb tálkákba.
7. Melegítsük fel az olajat a fritőzben 180°C-ra, majd süssük ki a bundázott fagylaltgolyókat 30-40 másodperc alatt. A felesleges olajat konyhai papírtörlő segítségével itassuk le, majd helyezzük őket desszertes tányérra.
8. Tegyük a sült fagylaltgolyók mellé a gyümölcssalátát, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.