Előkészítés: Felforralunk 1 l vizet a citromlével, a cukorral, sóval és borssal. A pórét megtisztítjuk, végeit, és sötét leveleit levágjuk. A répát, a hagymát, a zellert megtisztítjuk, megmossuk, és mindegyiket apróra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A vízben 3-4 percig főzzük a pórérudakat, kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük. Tűzálló tálba fektetjük. Felforrósítjuk a leves felét, és a zöldségeket 2-3 percig pároljuk benne. Az egészet (lével együtt) a póréra öntjük. Betesszük a sütőbe, és kb. 25 percig sütjük. Közben a maradék levessel és a saját levével locsolgatjuk. Az utolsó 3 percben apróbb darabokban rászórjuk a vajat, és befejezzük a sütést. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, és a póréra szórjuk. Húsok kitűnő körete.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 266 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.