Előkészítés: Felforralunk 1 l vizet a citromlével, a cukorral, sóval és borssal. A pórét megtisztítjuk, végeit, és sötét leveleit levágjuk. A répát, a hagymát, a zellert megtisztítjuk, megmossuk, és mindegyiket apróra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A vízben 3-4 percig főzzük a pórérudakat, kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük. Tűzálló tálba fektetjük. Felforrósítjuk a leves felét, és a zöldségeket 2-3 percig pároljuk benne. Az egészet (lével együtt) a póréra öntjük. Betesszük a sütőbe, és kb. 25 percig sütjük. Közben a maradék levessel és a saját levével locsolgatjuk. Az utolsó 3 percben apróbb darabokban rászórjuk a vajat, és befejezzük a sütést. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, és a póréra szórjuk. Húsok kitűnő körete.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 266 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.