Elkészítés: A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, majd tisztítás után áttörjük vagy burgonyanyomón átnyomjuk.
Az apró kockákra vágott szalonnát kisütjük, a tepertőt a burgonyához adjuk. A visszamaradt szalonnazsíron megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát. Elkeverjük a kihűlt burgonyával a tojást, a sót, a borssal elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk, és vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
Akkor kész a gombóc, ha feljön a víz tetejére. Forrón tálaljuk, szaftos húsokhoz, vadételekhez különösen finom körítés.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.