Elkészítés: A burgonyát megfőzzük és összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a vajat, valamint a szerecsendiót, belekeverünk fél csokor zellerlevelet apróra vágva, és annyi lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, megdinszteljük benne a felaprított hagymát és egy pillanatra a fél csokor zellerlevet is megkapatjuk.
Ráhintünk 1 kanál lisztet, majd felengedjük 1,5-2 liter vízzel, és megszórjuk pirospaprikával, sóval, tetszés szerint ételízesítővel.
Mikor a leves forr, a tésztából vizes kézzel apró gombócokat formálunk, és a levesbe tesszük őket. Amint a gombócok megfőttek, lehet tálalni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.