Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mákos guba  recept
Mákos guba
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Szedres-szőlős kocka recept
recept
Mester

Szedres-szőlős kocka

90 perc
0 adag
Megfizethető
2014. 10. 13.

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 175 fokra előmelegítem. A levehető aljú, négyszögletes, magas falú tepsit sütőpapírral bélelem.

A 2 egész tojást és a tojássárgáját keverőtálba ütöm. Hozzákanalazom a vizet és a kétféle cukrot, habverővel fehéredésig verem (kb. 6-7 perc), majd folyamatos keverés mellett belekanalazom a lisztet, a keményítőt és az őrölt mandulát. Az egészet alaposan felverem. A tésztát az előkészített tepsibe simítom. 8-10 perc alatt világosra sütöm. Rácsra borítom, hűlni hagyom.

Közben elkészítem a krémet. A gyümölcsöket megmosom, megszárítom. A szedret egészben hagyom, ha apróbb szemű, félbevágom, ha nagyobb. A szőlőszemeket felnegyedelem.

A tejszínhabot félig felverem, majd hozzáadom a zselatinport (ha zselatinlappal készül, a csomagoláson feltüntetettek szerint kell eljárni), és kemény habbá verem. A szobahőmérsékletű ricottát és mascarponét a cukor hozzáadása után elektromos habverővel krémesre keverem, végül óvatosan beleforgatom a kemény tejszínhabot. A krémet megfelezem. Egyik feléhez nagy markényi szedret, a másik feléhez ugyanennyi szőlőt keverek.

A tepsit frissen tartó fóliával kibélelem úgy, hogy a peremekre is kerüljön fólia. A kihűlt tésztalapot belehelyezem. Erre kerül előbb a szedres, majd a szőlős krém. A tetejére szeder- és szőlőszemeket ültetek. Legalább 4 órára hűtőszekrénybe helyezem.

Ha csak másnap kerül fogyasztásra, a gyümölcsöket érdemes bevonni kevés zselatinnal, nem csupán azért, hogy fényesebbek legyenek, de megelőzendő a kiszáradást és az oxidációs folyamatok beindulását.

Megjegyzés
További fotók és receptek <a href=http://www.mindmegette.hu/szedres-szolos-kocka-48056 target=_blank>Habliliom blogjában</a>! >>> A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Méteres kalács másképp
Recept
Mester

Méteres kalács másképp

60 perc
|
8 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rántott tejbegríz házi eperszósszal
Recept
Egyszerű

Rántott tejbegríz házi eperszósszal

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Francia bundás kenyér
Recept
Egyszerű

Francia bundás kenyér

20 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Grízes tészta baracklekvárral
Recept
Egyszerű

Grízes tészta baracklekvárral

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Zsemlegombóc
Recept
Egyszerű

Zsemlegombóc

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós süti egyszerűen
Recept
Egyszerű

Túrós süti egyszerűen

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Finomfőzelék
Recept
Egyszerű

Finomfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Spenótos-fetás lazaccal töltött rétes
Recept
Egyszerű

Spenótos-fetás lazaccal töltött rétes

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtbundás karaj sütőben sütve
Recept
Egyszerű

Sajtbundás karaj sütőben sütve

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss receptek

Méteres kalács másképp recept
Recept
Mester

Méteres kalács másképp

60 perc
|
8 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rántott tejbegríz házi eperszósszal recept
Recept
Egyszerű

Rántott tejbegríz házi eperszósszal

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Francia bundás kenyér recept
Recept
Egyszerű

Francia bundás kenyér

20 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Grízes tészta baracklekvárral recept
Recept
Egyszerű

Grízes tészta baracklekvárral

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Zsemlegombóc recept
Recept
Egyszerű

Zsemlegombóc

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós süti egyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Túrós süti egyszerűen

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Finomfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Finomfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Spenótos-fetás lazaccal töltött rétes recept
Recept
Egyszerű

Spenótos-fetás lazaccal töltött rétes

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtbundás karaj sütőben sütve recept
Recept
Egyszerű

Sajtbundás karaj sütőben sütve

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Darált húsos rakott krumpli recept
Recept
Egyszerű

Darált húsos rakott krumpli

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Dubarry-szelet recept
Recept
Mester

Dubarry-szelet

65 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Grillezett lazac ananászos salsával recept
Recept
Egyszerű

Grillezett lazac ananászos salsával

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.