Elkészítés: 12,5 dkg szedret pürésítünk, majd átnyomkodjuk szűrőn. Ezt a pürét összekeverjük a cukorral, a tojásokkal, a margarinnal és a tejszínnel. Vízfürdőben, gyakran keverve besűrítjük a pürét, ez nagyjából 15-20 perc, majd hűvösre tesszük.
A lisztből, a sütőporból, 10 dkg margarinból, 14 dkg cukorból és a 2 tojásból omlós tésztát gyúrunk, amit hűtőben 30 percig hagyunk pihenni.
A tészta 2/3-át kinyújtjuk, és egy kikent 24 cm átmérőjű tortaformát vagy piteformát kibéleljük vele. Elkenjük rajta a szedres krémet, majd a maradék tésztával befedjük a tortánkat úgy, hogy a széleket összenyomkodjuk. A tejjel elkeverjük a tojássárgáját, ezzel lekenjük a tarte tetejét, és megszórjuk a mandulaszeletekkel.
180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Tálaláskor díszítjük a maradék szederrel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.