Előkészítés: A csirkét megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a köményt és a fűszerpaprikát, elkeverjük, 2-3 dl vizet öntünk rá, és a fokhagymát is beletesszük. Ismét tűzre tesszük. Belehelyezzük a csirkét, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt 10-15 percig pároljuk. Közben megtisztítjuk, megmossuk a sárgarépát, a gyökért és a zellert, apróra vágjuk, végül rátesszük a csirkére. Felengedjük 2-2,5 l vízzel, és kb. 20 percig kíméletesen, félpuhára főzzük. Meghámozzuk, megmossuk a burgonyát, és kis kockákra vágjuk. Beletesszük a levesbe, ha kell, utána ízesítjük, (tehetünk bele erős paprikát), és további 20 percig főzzük. Galuskával tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag körettel: 572 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.