Elkészítés: A megtisztított vöröshagymát felaprítom, és a 2 kanál olajon megfuttatom. Felöntöm 1,5 l vízzel vagy olyan lével, amiben füstölt sonka főtt. Hagyom forrni.
Közben meghámozom és megmosom a krumplit, kockára vágom, és beleteszem a forró hagymás lébe. Teszek rá es kis sót és ételízesítőt. Amikor félig már megfőtt, beleteszem a nem nagyon apróra vágott tárkonyt, és addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul.
Amíg még a tűzön van, egy külön tálkában összekeverem a 2 tojássárgáját a tejföllel és az 1 kanál ecettel, felöntöm 1-2 merőkanál levessel. Ezt a habarast - másképp liezon - ráöntöm a levesre, és főzöm még 1 percig - nem tovább, mert összemegy.
Leveszem a tűzről, és máris tálalom. A tányérban lehet még ízlés szerint sózni, ecetezni, tejfölözni. Nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.