Elkészítés: A csirkemelleket besózzuk, meghintjük a feketeborssal. A szalonnát kis kockákra vágva kisütjük, zsírjához egy kevés olajat öntünk. Ezen a csirkedarabokat hirtelen pirosra sütjük. A húst egy tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, aláöntünk egy keveset a sütőzsiradékból. 1 dl húslevest és 1 dl száraz fehérbort öntünk alá. Egy fél citrom levével meglocsoljuk, beletesszük a babért, a citrom lehámozott héját és a megtisztított, egészben hagyott hagymát, melybe szegfűszegeket szurkálunk. A kisütött szalonnakockákat rászórjuk. A tepsit fóliával letakarjuk, és sütőben, közepes tűznél puhára pároljuk a csirkét. Ha kész, a húst kivesszük a léből, amelyet kevés liszttel elkevert tejföllel besűrítünk. Ha szükséges, nagyon kevés cukorral *megszelídíthetjük*. Átforraljuk, visszatesszük a húsdarabokat. Sajtos galuskával vagy egyszerű kifőtt tésztával tálaljuk. A sajtos galuska nagyon egyszerű, a hagományos galuskatésztához egy jó marék erős ízű reszelt sajtot és kevés fehérborsot keverünk. A hagyományos módon szaggatjuk és főzzük ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.