Előkészítés: A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük, és a bagett átmérőjének megfelelő, 12 darab, kb. 1,5 cm vastag érmét vágunk belőle. Megsózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. A salátát megmossuk, leszárítjuk, és kisebb darabokra tépkedjük.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a pulykaérmék mindkét oldalát 2-3 perc alatt megsütjük benne, kiszedjük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékot a borral felöntjük, beletesszük a mustárt, a lekvárt, beleforgatjuk a szilvát, és nagy lángon kb. 2 percig főzzük. A bagettet 12 szeletre vágjuk, az összetépkedett salátaleveleket a kenyérszeletekre rakjuk, ráteszünk 1-1 pulykaérmét, majd fogvájóval egy-egy szilvát tűzünk rá. A mártással körülöntve kínáljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 460 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.