Előkészítés: A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük, és a bagett átmérőjének megfelelő, 12 darab, kb. 1,5 cm vastag érmét vágunk belőle. Megsózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. A salátát megmossuk, leszárítjuk, és kisebb darabokra tépkedjük.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a pulykaérmék mindkét oldalát 2-3 perc alatt megsütjük benne, kiszedjük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékot a borral felöntjük, beletesszük a mustárt, a lekvárt, beleforgatjuk a szilvát, és nagy lángon kb. 2 percig főzzük. A bagettet 12 szeletre vágjuk, az összetépkedett salátaleveleket a kenyérszeletekre rakjuk, ráteszünk 1-1 pulykaérmét, majd fogvájóval egy-egy szilvát tűzünk rá. A mártással körülöntve kínáljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 460 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.