Elkészítés: 1. A szilvát megmossuk és kimagozzuk, felszeleteljük, majd a cukrot, a zsemlemorzsát és fahéjat hozzáadjuk, és jól elkeverjük.
2. A túrót kinyomkodjuk, ha vizes, villával alaposan összetörjük, és elkeverjük benne a joghurtot vagy tejfölt.
3. A réteslapokat szétszedjük, 1 rúdhoz legalább 3 lapot egymásra terítünk (attól függ, hány lapos a csomag).
4. A felső 2 lapot felhajtjuk, alaposan megkenjük olívaolajjal a legalsó lapot, majd ráhatjuk a középső lapot és azt is megkenjük olajjal (a legfelső rétegre nem kell olaj).
5. A legfelső lap szélein 2-3 cm-t kihagyva egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket (egyik rúd esetén a túrót, másik rúd esetén a mákot), majd megszórjuk a cukros, zsemlemorzsás szilva felével mindkét rudat.
6. Mind a 4 szélét megkenjük olajjal, és alul, majd kétoldalt visszahajtjuk, alulról feszesen, de nem túl szorosan feltekerjük, és a tetejét is megkenjük olajjal.
7. 4-5-ös fokozaton (180-190 fok) aranybarnára sütjük (20-25 perc).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.