Elkészítés: A kimagozott szilvát helyezzük egy főzőedénybe, majd öntsük fel vízzel. Forraljuk fel, és közepes lángon pároljuk 45 percig, amíg teljesen pépes nem lesz. Amikor a 45 perc letelt, a szilvát turmixoljuk össze vagy törjük át, a lényeg, hogy püré állagú legyen.
Amikor a gyümölcspép elkészült, keverjük hozzá a zselésítő cukrot, majd keverjük át alacsony lángon, amíg fel nem oldódik. A pépünk akkor jó igazán, mikor a kanál szinte megáll benne. 25 percig hagyjuk állni, majd egy formába öntve hűtsük ki teljesen. (A formát bélelhetjük fóliával is, hogy könnyebben kiszedhessük belőle.)
Szeletelve tálaljuk. Sajttal, dióval, friss barna kenyérrel nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.