Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megpucoljuk, és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. A tésztát nagyobb kockákra vágjuk attól függően, hogy mennyi és mekkora szilvát teszünk bele. Én egész kimagozott szilvát tettem bele, és a mag helyére szórtam 1-1 teáskanál fahéjjal elkevert kristálycukrot. A négy sarkát felhajtjuk, összenyomkodjuk, és gombócot formázunk belőle.
Forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, pár percig főzzük, majd szűrővel kiszedjük.
A felét hagyományosan pirított zsemlemorzsában forgattam, a másik felét cukrozott mákban. A zsemlemorzsásra vaníliás porcukrot szórtam. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.