Elkészítés: A főtt krumplit lehámozzuk, majd krumplinyomón áttörjük. Kicsit várunk, hogy langyosra hüljön, majd jöhet a liszt, a tojás, a zsír és a só. Jól összegyúrjuk (én pihentetem a liszt miatt 15 percet), majd 40 kis darabot tépkedünk belőle a lisztezett deszkára (semmi nyújtás, darabolás!). Kézzel szétlapítva mindegyikbe fél szilvát helyezünk úgy, hogy előbb a fahéjas kristálycukorral beszórjuk a magház helyét, majd gombócot formálunk belőle.
Egy nagyobb, 4 literes fazékba sós vizet forralunk, és két részletben főzzük, ameddig fel nem jönnek a víz felszínére (óvatosan alákeverünk egyszer-kétszer, nehogy leragadjon a fazék aljára). Forrón a zsemlemorzsába forgatjuk.
A szilvaöntethez házi szilvalekvárt felhígítunk vízzel, ízesítjük fahéjjal, citromlével, vaníliás cukorral, összefőzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.