Előkészítés: A tésztához a vajat összegyúrjuk a liszttel, a porcukorral, a tojássárgájával, a mandulával, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Cipóvá formázzuk, és a hűtőben 1 órát pihentetjük.
Elkészítés: A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 8 mm vastagra, majd kiszúrjuk a formákkal. A sütőlemezt sütőpapírral béleljük. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A formákat a tepsire rakjuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. A sütőből kivéve kihűtjük. Közben elkészítjük a mázat. A porcukrot, a tojásfehérjét, a citromlevet selymesre kikeverjük, több adagra osztjuk, majd tetszőlegesen színezzük. A kihűlt sütemények tetejét belemártjuk a mázba, a felesleges mennyiséget lecsorgatjuk, majd levegősen tálcára vagy rácsra tesszük, hogy rászáradjon a máz. Díszíthetjük dióval, aszalt gyümölccsel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.