Előkészítés: A zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, szűrőtálban leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, és finomra vágjuk. A salátaleveleket megmossuk, és kicentrifugázzuk, vagy szárazra törölgetjük.
Elkészítés: Megfonnyasztjuk a hagymát 2 dkg vajban/margarinban. Rádobjuk a zöldborsót és a cukrot, mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk, levét elfőzzük, csak a végén sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a petrezselymet, melegen tartjuk. A tojásokat egyenként pohárba ütjük, majd mélyebb tálba csúsztatjuk, hozzáadjuk a sajtot, ízlés szerint sót és borsot, kissé felverjük. Palacsintasütő nagyságú serpenyőben felforrósítunk fél kiskanál vajat/margarint, beleöntjük a tojáskeverék negyedét, és mérsékelt tűzön – csak az egyik oldalán – kocsonyásodásig sütjük (4-5 perc). Az omlett egyik felére halmozzuk a zöldborsó negyedét, ráhajtjuk, sőt kissé rá is nyomjuk az omlett másik felét, majd lapos tálra csúsztatjuk, és alufóliával letakarva melegen tartjuk. A maradék hozzávalókból a fenti módon további 3 omlettet sütünk. A látvány kedvéért hosszanti irányban bemetsszük őket, és a salátalevelekkel díszítve, azonnal tálaljuk. Sokmagos, rozsos, friss házikenyér illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.