Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Sztrapacska tejfölben sütve recept
recept
Mester

Sztrapacska tejfölben sütve

60 perc
0 adag
Megfizethető
2011. 10. 12.

Elkészítés

Elkészítés: 1, Felteszünk egy nagy fazék vizet sóval forrni.

2, A szalonnát kockára vágjuk, és takaréklángon megsütjük, hasonló módón, mintha túrós csuszához csinálnánk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

3, Tésztakeverő edénybe teszünk 2 dl vizet. Beleütjük a 4 tojást. Annyi sót teszünk bele, amennyit 1 kg lisztből készült nokedlihez szoktunk (1 kávéskanál). Mindezt összekeverjük. Ebbe a folyadékba belereszeljük
a 6 nagyméretű krumplit (sajtreszelővel, de ha valakinek van reszelőgépe, az kézkímélőbb, és az is jó). Fontos a sorrend, mert így egy előre elkészített folyadékba reszeljük a krumplit, így elkerüljük a reszelék megbarnulását, és szép fehér nokedliket kapunk a végén! A tojásos, sós krumplireszeléket még egy kicsit botmixerrel még pépesítjük, de nem teljesen folyósra, mert a krumplireszelék finom a későbbi nokedliben, jó, ha marad rost. Ebbe beleborítjuk a lisztet, én 1 kg-os zacskó liszt kétharmadával kezdem, aztán egy kicsi víz hozzáadása mellett a liszt másik felét is beleteszem. A nokedli tésztához hasonlóan dagasztjuk a művünket, és jól kikeverjük. Akkor jó az állaga, ha lágy, a nokedliszaggatóban kellemesen lágyan szaggatható a tészta.

4, A megpirított szalonna felét a tepsi aljában egyenletesen széthintjük.

5, Időközben a forrásban lévő vízbe a nokedlitészta felét beleszaggatjuk, a víz felszínére feljőve még 1 percig. Szűrőkanállal folyó meleg víz alá tartva lemossuk, és a tepsiben a széthintett szalonnára elterítjük.

6, Az 1 kg juhtúrót kézzel egyenletesen széttépkedjük, elterítjük a nokedli felszínén.

7, A tejföl felét elosztjuk a juhtúrót. Én kanállal vagy botmixerrel folyósra keverem a tejfölt, így könnyebb elteríteni.

8, Ismét forr a vizünk, a nokedlitészta másik felét kiszaggatjuk, és hasonlóan az előzőekhez kifőzzük, leszürjük, és a tepsiben a tejföl tetején elterítjük.

9, A maradék tejföllel lefedjük, ahogy pl. a rakott krumplinál csináljuk.

10. Ha maradt még pirított szalonnánk, akkor a végén a tetejét díszítésképpen meghinthetjük vele. A 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt összemelegítjük.

Megjegyzés
Fontos: 1, Folyadékba gyorsan reszelni a krumplit, hogy szép világos legyen a nokedli. 2, Sok tejföl, mert a tészta elissza a felét, a végén ne legyen száraz. 3, A forró sütőbe tenni, hogy a tejfel, juhtúró összeolvadjon. Nem sütés, összemelegítés! 4, Ha később fogyasztjuk, melegítés mikrosütőben egy kávéskanál tejföllel, melegen a tányérban összekeverendő. A receptet és a fotót Redlgabor küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Hortobágyi húsos palacsinta
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Friss receptek

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.