Elkészítés: 6 evőkanál lisztből, 3 dl langyos tejből, 1 evőkanál cukorból, 2 csipet sóból és az élesztőből kovászt készítünk, majd 30 percig érni hagyjuk.
A megmaradt lisztet, cukrot, sót összekeverjük, hozzáadjuk a 3 dl langyos tejet, beletesszük a kovászt, jól kidolgozzuk. Ezután hozzáadjuk az olvasztott zsírt, és 15-20 percig dagasztjuk, hogy hólyagos tésztát kapjunk, majd 1 órán át langyos helyen kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyútjuk, majd ujjnyi széles, 15 cm hosszú csíkokra vágjuk, egyenként megsodorjuk, és perec alakúra formázzuk.
Zsírozott tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, megszórjuk ízlés szerint sóval, köménymaggal, és forró sütőben szép sárgára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.