Elkészítés: Megpucolom a tököt, a cukkinit jól megmosom. A tök belsejét kivájom, kidobom/felhasználom máshoz.
A hagymát megpucolom, apróra vágom. Sűrű szaftot csinálok belőle kb. 10 perc alatt lassú tűzön, olajjal.
Ezalatt a tököket kb. 1,5 cm-es kockákra vágom, besózom. Pár perc után leitatom róluk a fölös levet (kifacsarni úgysem lehet, nem aprózom el).
A hagymához öntök még kb. 1 dl olajat, és a cukkinit rádobom (neki jót tesz, ha olajon tud pirulni!). Néhány perc múlva a tököt is rádobom, és kb. 20 percig főzöm őket, amíg a leve nagyjából elfő (eddigre meg is főnek a darabok, de még nem akarnak szétesni).
A főzési idő alatt utánsózom, illetve az apróra vágott tárkonyt és borsikafüvet is rászórom. A citromlé és egy kevés cukor is mehet ekkor.
Ha megfőtt, a tejföllel behabarom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.