Elkészítés: Megpucolom a tököt, a cukkinit jól megmosom. A tök belsejét kivájom, kidobom/felhasználom máshoz.
A hagymát megpucolom, apróra vágom. Sűrű szaftot csinálok belőle kb. 10 perc alatt lassú tűzön, olajjal.
Ezalatt a tököket kb. 1,5 cm-es kockákra vágom, besózom. Pár perc után leitatom róluk a fölös levet (kifacsarni úgysem lehet, nem aprózom el).
A hagymához öntök még kb. 1 dl olajat, és a cukkinit rádobom (neki jót tesz, ha olajon tud pirulni!). Néhány perc múlva a tököt is rádobom, és kb. 20 percig főzöm őket, amíg a leve nagyjából elfő (eddigre meg is főnek a darabok, de még nem akarnak szétesni).
A főzési idő alatt utánsózom, illetve az apróra vágott tárkonyt és borsikafüvet is rászórom. A citromlé és egy kevés cukor is mehet ekkor.
Ha megfőtt, a tejföllel behabarom.
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.