Elkészítés: A sütőt előmelegítem (190 fok), s egy tepsibe (vagy jénai) olívaolajat és vajat teszek (kb. 12,5 dkg). A csirkét megsózom, illetve borssal bekenem (ízlés szerint), majd a csirkét a tepsibe teszem, berakom a sütőbe. Sülés közben időnként megforgatom a csirkét, hogy minden oldala süljön/piruljon. Amikor már aranysárga (már szinte teljesen puha), kiveszem. Az alján lévő olajas öntetet leöntöm róla (ezt rád bízom, hogy teszed, én mondjuk benne hagytam, a recept szerint le kellett volna önteni). Ezután a csirke mellé öntöm a tejet - a fokhagymákat, citromhéját, fahéjat, zsályát beleteszem a lébe. S visszateszem a sütőbe. További sütés közben időnként meglocsolgatom a lével (én még kétszer meg is fordítottam, hogy piruljon - de inkább a *mellehusa* rész volt a tejes szaftban).
A csirkét felvágom darabjaira, és a tányérra téve meglocsolom a tejes-citromos szafttal! Köretnek krumplipürét és vajon párolt spenótot adok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.