Elkészítés: A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, majd megmossuk. A sárgarépát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A zöldségeket - a borsót is -
külön-külön sós, forró vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.
Közben a tojásokat összekeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. A sütőt 160 Celsius-fokra előmelegítjük.
Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a formán. Beleszórjuk a zöldségeket, ráöntjük a tojásos tejszínt, és ráhajtjuk a fóliát. A formát egy mély tepsibe állítjuk, vizet öntünk köré, és 20 percig gőzöljük.
Amikor megkeményedett, kiborítjuk a formából. Felszeleteljük, salátával, zöldségekkel díszítve tálaljuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.