Elkészítés: A kb. ujjnyi vastag halfiléből fél tenyérnyi szeleteket vágunk, bekenjük olívaolajjal, meghintjük sóval, zúzott tarkaborssal és citromfűvel, és legalább fél órára félretesszük. A rizst kevés olajjal enyhén megpirítjuk (pattogásig), majd dupla mennyiségű vízzel, sóval, 1 csapott evőkanálnyi bazsalikommal és az olajbogyó sós levével feltesszük fedő alatt főni. Amikor már majdnem felvette a vizet, hozzáadjuk a félbevágott olajbogyókat és az apróra kockázott fokhagymát, és hagyjuk teljesen elfőni a vizet. Közben a hagymát apró kockára vágjuk, olajon megpirítjuk. A garnélát és a kagylót (ha nem konzerv) kevés sós vízben (3 dl) megpároljuk. Ha megpuhultak, a főzőlevet (konzerv esetén az üvegben levő levet) a hagymára öntjük, borssal és bazsalikommal fűszerezve felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a rákot és a kagylót, és addig forraljuk, míg a lé kb. a felére csökken. Ekkor mehet bele a tejszín, 1 kávéskanálnyi citromfű. Pár perc forralás után keményítővel besűrítjük, és lehúzzuk a tűzről. A halakat teflon serpenyőben vagy roston mindkét oldalán megsütjük. Nem kell hosszú sütési idő, nehogy kiszáradjon.
Tálaláskor egy kiolajozott csészét megtöltünk a rizzsel, a tányérra fordítjuk (természetesen a csészét levesszük róla). A halszeleteket mellé tesszük, és bőségesen meglocsoljuk a kagylós-rákos szafttal. Színes saláta és egy pohár félszáraz fehérbor illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.